Tekst-tv.dk Historie Teknik Medie Kunst Indhold

Om tekst-tv.dk

Tekst-tv.dk er en fanside, som har til formål at samle, beskrive, bevare og formidle tekst-tv og dets historie, teknik og kultur.

Siderne redigeres af mig, Thomas Bøvith (@thomasboevith), som syntes at der manglede en dansk hjemmeside om tekst-tv. Jeg håber at siderne vil vække glæde blandt – hvad jeg tror er ret mange – tekst-tv-fans landet over.

Jeg samler information, historier, anekdoter og materiale om tekst-tv i Danmark. F.eks. om hvilke stationer, som driver/drev tekst-tv og evt. adgang til arkiverede tekst-tv-sider. Jeg søger desuden VHS/(evt. Betamax)-videobåndoptagelser af tv-programmer fra DR fra perioden 1983 til 1993 til forsøg på genskabing af den tidligste danske tekst-tv.

Kontakt mig gerne på nedenstående e-mail.

Mvh Thomas

PS. Lidt baggrund om, hvorfor er jeg vild med tekst-tv? Jeg tror det stammer fra min barndom, hvor jeg nogenlunde samtidig opdagede det lokale kommunebibliotek og vi fik hybridnet (kabel-tv) og et fjernsyn med tekst-tv. Oplevelsen af at stå foran en nærmest endeløs kilde af alverdens informationer, næsten uagtet om disse er brugbare eller ej, og at man bare kan blive ved med at dykke ned i et nyt emne og lære noget nyt. På tv kunne man skifte fra MTV's musikvideor til "underlige" sportsgrene på Eurosport og til internationale nyheder på CNN. På biblioteket kunne jeg låne stabler af tegneserier, bøger om vittigheder, amerikansk fodbold eller undulater. Og endelig på tekst-tv kunne jeg se dagens tv-programmer, se hitlister fra MTV eller bare trykke tre tilfældige tal... vente nogle sekunder eller 10... og dér... en hidtil ukendt side på tekst-tv!

Kontakt

Send mig en e-mail her: thomas SNABEL-A tekst-tv.dk

Bliv opdateret om tekst-tv.dk

Jeg vil forsøge at krydsposte information på https://twitter.com/teksttv_dk/, https://www.facebook.com/teksttv/ og https://instagram.com/teksttv_dk/.

Blog RSS-feed: https://tekst-tv.dk/rss.

Tak

Tusind tak til Dorte Feldtskov (DR), til DR's tekst-tv-redaktion og til Danmarks Radio for adgang til sider fra DR's tekst-tv og detaljeret information om tekst-tv på DR.

Desuden mange tak til Allan Christophersen (@Duffadash) og kollegaer fra Det Kgl. Bibliotek for kontakter og for information om bevaring af tv- og tekst-tv på Det Kgl. Bibliotek.

Tak også til Alistair Cree (@ZXGuesser) for hjælp med tekniske spørgsmål og for tekst-tv-editoren ZXNet teletext page editor, og Simon Rawles (@rawles) for tekst-tv-editoren Edit-TF.

Tak for stor inspiration til: Steve Horsley (@Horsenburger), Dan Farrimond (@illarterate), Raquel Meyers (@raquelmeyers), Jellica______ (@JellicaJake), Carl Attrill (@that_other_Carl), Peter Kwan (@PeterKVT80), Jason Robertson (@grim_fandango), og mange flere.

Copyright

Copyright på tekst-tv-siderne, som vises på tekst-tv.dk, tilhører de pågældende tv-kanaler og/eller personen/personerne, som har fremstillet de givne sider. Se venligst billedteksten på det enkelte billede.